Vepřové speciality v hotelu Štekl a hotelu Gold

8. - 11. 12. 2011

25.11.11 Ve dnech 8. až 11. prosince zveme všechny milovníky vepřových specialit do zámeckého hotelu ŠTEKL**** v Hluboké nad Vltavou a do romantického hotelu GOLD**** v Českém Krumlově.

Světlá a tmavá tlačenka, vepřový ovárek, grilovaná vepřová játra, jitrničky a jelítka s čerstvým pečivem, pečená vepřová kolena a další pochoutky z vepřového masa jsou pro vás připraveny každý den od 11.30 do 22.00 hodin.

Jihočeská zabijačka v restauraci Pánů z Růže v hotelu Štekl v Hluboké nad Vltavou hostům nabídne tyto vepřové speciality:

Studený předkrm:

  • Domácí světlá tlačenka s octem a cibulkou, podávaná s čerstvým pečivem
  • Domácí tmavá tlačenka s octem a cibulkou, podávaná s čerstvým pečivem

Polévka:

  • Zabijačková tmavá polévka s kroupami

Teplý předkrm:

  • Teplý vepřový ovar s nastrouhanými jablky a čerstvým křenem, hořčicí a křupavým čerstvým chlebem
  • Opečená jitrnička s křenem a hořčicí, čerstvé pečivo
  • Opečené jelítko s křenem a hořčicí, čerstvé pečivo

Hlavní chod:

  • Jitrnicový prejt podávaný se šťouchanými brambory a kysaným zelím
  • Smažený řízek z krkovičky s domácím bramborovým salátem
  • Domácí zabijačkový gulášek podávaný s čerstvým pečivem
  • Pečené vepřové koleno s křenem, hořčicí a nakládanou zeleninou, pečivo

Moučník:

  • Domácí koláčky plněné tvarohem, mákem a povidly

Jako digestive doporučujeme:

  • Hruškovice Williamine Poire, Valais
  • Slivovice Rudolf Jelínek

 

Vepřové hody v hotelu Gold v Českém Krumlově slibují milovníkům vepřových dobrůtek také labužnický zážitek:

Aperitiv:

  • Bílá hruškovice Rudolf Jelínek

Předrkmy:

  • Světlá a tmavá tlačenka s octem a cibulkou
  • Uzený vepřový jazyk podávaný na zelném salátu s křenem

Polévka:

  • Tmavá zabíjačková polévka

Hlavní chody:

  • Řízek z vepřové kotletky smažený na sádle, domácí bramborový salát
  • Dozlatova opečené jitrnice a jelito, kysané bílé zelí, petrželový brambor
  • Pečená vepřová žebra marinovaná v medu a chilli, zelný salát s křenem, hořčice, chléb
  • Grilovaná vepřová játra se smaženou cibulkou, podávaná se smetanovou bramborovou kaší
  • Dokřupava pečené vepřové koleno, čerstvý křen, feferonky, hořčice, chléb

Dezerty:

  • Domácí skořicové lívanečky s vanilkovým tvarohem
  • Jihočeské buchty s povidly a tvarohem

Na vaši návštěvu se těší zaměstnanci hotelu ŠTEKL v Hluboké nad Vltavou a hotelu GOLD v Českém Krumlově!

 

Foto: archiv Hotelu Štekl a Hotelu Gold

- JiH -

Vepřové speciality v hotelu Štekl a hotelu GoldHotel ŠteklHotel Štekl, Restaurace Pánů z RůžeHotel Štekl, Restaurace Pánů z RůžeHotel GoldHotel Gold restauraceHotel GoldHotel Gold restaurace

Nejčtenější články

Prázdniny v Telči Prázdniny v Telči
22.7.2009 | Vyjeďte si na výlet na romantický jih Čech a využijte přitom bohatého programu Prázdnin v Telči, které mají dlouhou tradici...
Osvěžující letní drinky z vína a vody Osvěžující letní drinky z vína a vody
4.7.2011 | Voda patří k vínu nejen při stolování. Využít ji můžete také při přípravě letních drinků. Z růžových vín (jako...
WORLD OF BEAUTY & SPA WORLD OF BEAUTY & SPA
12.6.2014 | Ve spolupráci s pořadatelem 18. Mezinárodního veletrhu kosmetiky, kadeřnictví a zdravého životního stylu WORLD OF BEAUTY &...

Poslední články

V Priessnitzových léčebných lázních si můžete zacvičit ve venkovním fitparku V Priessnitzových léčebných lázních si můžete zacvičit ve venkovním fitparku
Včera | Už samotný Vincenz Priessnitz svým pacientům ordinoval aktivní pohyb na čerstvém jesenickém vzduchu, pouze za opravdu nepříznivého...
Tajemství solné stezky Tajemství solné stezky
17.7.2014 | Propojení bavorského Pasova a českých Prachatic tzv. solnou stezkou má velmi dlouhou tradici. První písemné zmínky se datují...
Festival Divadelní Odysea Festival Divadelní Odysea
17.7.2014 | Uhrančivý rytmus argentinského tanga i strhující dynamiku a originální taneční choreografie nabídne hned v úvodu první...
Rezidence LiběchovČasopis Svět ženyČasopis KatkaHotel LANTERNAČeská asociace wellnessOrient spa